dinsdag, augustus 31

De boenders zijn 10 weken oud!

Dinsdag 31 augustus: 10 weken oud!
Gewicht van ongeveer 24 augustus en van rond 31 augustus.
Je ziet dat ze momenteel echt verschrikkelijk hard groeien! Ze komen hoger en hoger op hun poten te staan en zijn al groter dan een gemiddelde poes!

ALICE: 5,6 / 6,8 kg!!! RAFFIE: 19,2 kg------------------- ABBY: 4,95 / 5,7 kg

TOMMY: 4,6 / 5,5 kg-------------------------------------- DARKO: 5,45 / kg

APRIL: 4,4 / kg--------------------------------------------------------- REMO: 5,8 / kg

JAIMIE: 5 / kg

ABBY vanuit Hekelingen:

ABBY heeft kennis gemaakt met de boot waarop ze regelmatig zal gaan vertoeven. Haar baasjes verruilen af en toe de vaste grond voor het deinende water. Ze is een echte mooie klimgeit; ze is niet snel bang, maar wel voorzichtig en klimt regelmatig op stoelen en tafels! Dat je op waterlelies niet kan staan heeft ze nogmaals ervaren en moest ze zich zelf dus weer uit de vijver redden!
ABBY houdt, net als haar moeder, veel van kleine kinderen en deed het op haar eerste puppyles goed. Ze weet hoe ze heet en het zit en lig commando lukt ook al aardig. Wel verwacht ze dan een lekkere beloning!!
Na drukte, de les of andere bezigheden zoekt ze een fijn plekje op en gaat ze heerlijk slapen om daarna uitgerust weer door te kunnen gaan!!

ALICE en RAFFIE vanuit Utrecht:

RAFFIE laat tegenwoordig niet meer toe dat ALICE bij haar drinkt. Eigenlijk vanaf dat JAIMIE ook vertrokken was, kreeg ALICE alleen nog maar een ochtendslok. Na een paar dagen vond ze dat ook niet meer goed en laat ze het niet meer toe. Onder het vele stoeien van die twee, wil ALICE nog wel eens ineens een tepel pakken, maar ook dan reageert RAFFIE meteen met wegdraaien en gegrom!
Haar tepels hangen nog wel wat, waarschijnlijk zal dat nog wat verder bij gaan trekken.
ALICE heeft ook een nieuwe halsband en riem gekregen en we hebben gekozen voor zwart. Ze is zelf toch ook al zo zwart!!
De pap hebben we hier nu een heel stuk vervroegd, zodat ze daarna nog even hebben voordat ze er voor de laatste keer uit gaan. Sindsdien vinden we 's ochtends nog maar zelden een klein plasje! Wel er dan inderdaad meteen uit! Ze doet het nu ook minder in de tuin en steeds vaker tijdens haar wandelingen.
ALICE vindt het erg fijn als er bezoek of oppaskinderen zijn. Raffie vermaakt die altijd al met één van haar ballen en ALICE wil troetelen en het liefst nog een beetje in hun vingers bijten!
Ze weet best al heel goed de betekenis van het woord "nee!" en stopt dan ook wel, maar ja het is zo leuk. Net als teenslippers of andere schoenen! Gelukkig liggen die 's nachts veilig opgeborgen en slaapt ze ook gewoon lekker. Vaak komt ze pas uit haar mand als wij beneden komen. Overdag een paar uurtjes alleen thuis blijven lukt ook goed; geen gejank, gesloop of ander vervelend gedrag. Ze gaat gewoon weer lekker liggen slapen en natuurlijk volgt ze ook het goede voorbeeld van RAFFIE!Ik moe? Of was het de flits?!

TOMMY vanuit Amersfoort:
Gelukkig viel de wateroverlast bij TOMMY thuis mee, maar hij heeft wel in de sloot gezwommen!!! Het zwemmen ging goed, maar hij was er wel van geschrokken. Teletubbies en smurfen vindt hij om op te eten, dus dat probeert hij dan ook! Hij is eigenlijk behoorlijk leergierig. TOMMY zit, ligt, wacht bij het oversteken en haalt speeltjes op!! Uiteraard is hij verschrikkelijk lief, maar soms ook erg ondeugend!!!
In de bench slapen gaat prima maar hij ligt ook graag naast zijn mandje.
Veel mensen vinden TOMMY een prachtige hond zodat er opgepast moet gaan worden dat hij niet naast zijn tenen gaat lopen! Ook hij is gek op kinderen. Hij is erg lief met ze, maar wordt daardoor wel eens afgeleid als hij aan het eten is. Toch gaat zijn bak wel leeg en was hij bij de dierenarts 1 kg aangekomen. Hij woog daar nl. 4,6 kg. Wandelen vindt hij ook super; lopen, spelen, genieten en weer slapen!!!


APRIL vanuit Amsterdam:

Met April gaat het heel erg goed ondanks dat ze momenteel de lichtste van allemaal is.
Ze gaat altijd enthiousiast overal mee naar toe. In de mand voorop de fiets de boten van Sail bekijken....., of mee in de auto. Ze gaat gewoon liggen slapen en als ze er zijn en zij moet opstaan heeft ze eigenlijk zoiets van: "Zijn we er al, ik lig eigenlijk net zo lekker te slapen!!"
Ook vermaakt ze zich nog steeds met de buurpoes die al net zo mooi zwart-wit is!!

Een vergissing plasje doet ze nog heel af en toe als ze b.v. net wakker is of van blijdschap als er iemand binnen komt.
Het slapen in de bench is voor haar ook geen probleem, zelfs als de baas 's ochtends er al om 05.15 uur uit moet en haar na kort uitlaten weer met een paar brokjes terugzet, slaapt ze gewoon weer braaf verder!! En omdat ze dus zo dol op autorijden is, gaat ze dus vaak ergens heen waaronder ook een keertje het strand!!! Dolle pret, maar het water was toch wel een beetje griezelig! Daarna heb je dan ook geen hond meer aan haar en gaat ze weer heerlijk slapen.

REMO vanuit Balgoy:

EN ook REMO mocht naar het strand!! Lekker rennen over het zand, kijken naar de golven en voorzichtig een beetje pootjebaden!


DARKO vanuit Gent:

Darko lekker lui op de bank! Hij is al weer 2 1/2 week in Gent en hij heeft het daar naar zijn zin!Hij mag steeds een stukje verder mee met Junior tijdens de wandelingen en nu zijn baasje ook weer naar school is vermaakt hij zich o.a. met zijn etensbak. Als hij die nl. leeg heeft gegeten, neemt hij het steeds mee naar buiten de tuin in! Af en toe laat hij eens een blafje horen en speelt of slaapt hij weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten